Recept na mexické vysmážané kura.
Už sme tu dlho nemali žiaden recept, tak by som si dovolil dnes jeden pridať. Ide v podstate o predjedlo, ale je to tak dobré, že sa to dá bezproblému použiť aj ako ľahší obed alebo večera.
Takže čo budeme potrebovať: chladené kuracie stehienka a krídelká, vajcia, drvený cesnak, smotanu, med, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, mleté chilli, hladú múku, olej, jednu cibuľu, 3-4 paradajky, čerstvú koriandrovú vňať, limetku, petržlenovú vňať.
Najprv si pripravíme salsu. Do hrnca dáme zovrieť vodu. Do paradajok spravíme plytký krížový zárez a hodíme ich na dve minúty do vriacej vody. Potom ich vyberieme, olúpeme a spolu s cibuľou, cesnakom, petržlenovou a koriandrovou vňaťou nakrájame na drobno. Všetko zmiešame, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a šťavou z limetky a necháme v chladničke vychladiť.
A teraz sa môžeme pustiť do toho hlavného. Chladené kuracie kúsky umyjeme a namočíme na hodinu do vody s ľadom. V hlbšej panvici si necháme rozpáliť väčšie množstvo oleja zhruba na strednú teplotu (proste menej ako na hranolky). Kura vyberieme z vody, osušíme a z oboch strán posolíme a poprášime mletým čiernym korením, mletou paprikou a mletým chilli. Nešetríme, ale ani nepreháňame. Do väčšej misky rozmiešame cca dve deci smotany s dvomi lyžicami medu, trochou mletého čierneho korenia, mletého chilli a drveného cesnaku. Potom pridáme vajcia a zmes dôkladne rozšľaháme. Kuracie kúsky namočíme do tejto zmesi a potom vyváľame v múke. Prebytočnú múku oklepeme a smažíme na stredne rozpálenom oleji do zlatohneda. Po usmažení necháme dôkladne odkvapkať od oleja. Podávame so salsou, prípadne pridáme kukuričné lupienky nachos.
Dobrú chuť.
Be First to Comment