Dnes som varil kráľovskú cesnačku a fotka na ksichtoknihe mala ohlasy. Ľudia pýtali recept, tak ho ukladám aj sem na blog.
Malú cibuľu spražíme na masle do sklovita, pretlačíme k tomu 6-7 strúčikov cesnaku a popražíme jednu-dve minúty. Zaprášime hladkou múkou (dá sa vynechať ak treba bezlepkovú verziu) a zalejeme litrom vody. Kocka bujónu letí k tomu. Keď to zovrie, pridáme 3 zemiaky pokrájané na malé kocky, posolíme a varíme kým sa zemiaky nezačnú rozvárať. Potom rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme vegetou, mletou rascou, mletým čiernym korením a pridáme trocha petržlenovej vňate. Zo dva krajce staršieho chleba pokrájame na kocky, nasucho na strednej teplote opražíme na panvici a máme krutóny. Naložíme polievku do misiek, pridáme krutóny, na drobno nakrájanú mladú cibuľku alebo pór, zakvapkáme olivovým olejom a podávame. Dá sa vylepšiť prstienkom chilli a kvapkou octu. Strúhaný tvrdý neúdený syr tiež nemôže uškodiť 🙂
Be First to Comment